Van Benedenlaan 4 , 2800 Mechelen
T : 015/ 71.05.05     info@audiovision.be
Home   Producten   Promoties   Nieuwe producten   Nieuws   Overzicht   Contact
--->
Voor een goede werking van deze pagina, gelieve 'scripts toestaan' aan te schakelen.

Overzicht beschikbare producten:

Televisies, Digitale fotolijsten, LCD-TV's, 15" tot 26", 32" tot 40", 42" en groter, LED-TV's ,oLED-TV's, Plasma-TV's, Home Cinema, Systemen met Blu-ray Disc, Systemen met DVD, Systemen zonder DVD, Home Cinema receivers, Home Cinema versterkers, Cinema luidsprekers, Center luidsprekers, Sub-woofers, Home Theatre sets, Blu-ray Disc-spelers, DVD,Blu-ray Disc-spelers, DVD-spelers, DVD-recorders, HDD, DVD-combi's, Draagbare DVD-spelers, HiFi Componenten, Tuners, CD-spelers, CD-recorders, Cassettedecks, Platendraaiers, Receivers, Versterkers, Muziekservers, Luidsprekers, Staande luidsprekers, Compacte luidsprekers, Inbouw luidsprekers, Center luidsprekers, Subwoofers, Satelliet luidsprekers, Home Cinema speakersets, Weerbestendige speakers, Minisytemen, Microsystemen, Draadloze systemen, Draagbare audio en video, MP3-spelers, MP4-spelers, Flash audiospelers, Flash videospelers, Personal audio, CD, MD, Tape, Cassettespelers, Radio's, Wekkerradio's, Fotocamera's, Videocamera's, Digitale fotocamera's, Accessoires, Opties, Toebehoren, Afstandsbedieningen, Draadloze toebehoren, Audiolinken, Videolinken, Draadloze audiolinken, Draadloze luidsprekers, Infrarood verlenging, Audiokabels, Videokabels, 2.5mm, 3.5mm, 6.35mm, DIN, RCA, Cinch, Coaxiaal digitaal, Optisch digitaal, HDMI, DVI, Component, Composiet, Scart, BNC, S-Video, Antennekabels, Coax, F-Connector, Meubelen, Meubels, Standen, Hoofdtelefoons, Koptelefoons, Draadgebonden, Draadloze, Uitbreidingsmogelijkheden, Binnenshuis, Buitenshuis, Wandbeugels, Wallbrackets, Steunen, Plafondsteuns, Ceilingbrackets, Tafelstandaards, Tablestands, Vloerstandaards, Floorstands, Projectie, Beugels, Statieven, Systeem, Minisysteem, Microsysteem, Aldenkamp, Artsound, Ateca Vision, Bandridge, Bose, B&W, Bowers & Wilkins, Cambridge Audio, Dagetti, Denon, Flatline, Gains, Gisan, HQ, Just-racks, JVC, Konig, Loewe, Marantz, Marmitek, Mordaunt-Short, Omnimount, One For All, Opus, Panasonic, Philips, Profigold, Samsung, Sennheiser, Sony, Technics, Vogels, Vogel's, Yamaha, Telenet Mechelen

Vergelijk prijs, eigenschappen, specificaties, reviews en afmetingen

Verklaring gebruikte afmetingen:

19 inch of 48 cm, 22 inch of 56 cm en 28 inch of 71 cm, 32 inch of 82 cm, 40 inch of 102 cm, 42 inch of 107 cm, 46 inch of 117 cm, 47 inch of 119 cm, 48 inch of 122 cm, 49 inch of 124 cm, 50 inch of 127 cm, 55 inch of 140 cm, 60 inch of 152 cm, 65 inch of 165 cm en nu ook 75 inch of 191 cm, 78 inch of 198 cm

Energielabels

Energielabels beschikbaar op aanvraag

Laagste prijs service inbegrepen

Mogelijk toekomstige categorieλn:

Full HD, ReadyUltra HD 4K, 3D TV, Curved TV, Audio Docking Stations, Digitale Decoders,Surround Speakers, Stereo Speakers, Muurbeugels THIN serie, Ultraplatte beugels, Draai- en kantelbare beugels, Vaste muurbeugels, Kantelbare beugels, Mediastreamer, Beamers<< Vorige  Bericht 9 van 9
Varia

Test: Tidal streaming muziekdienst

Vergeet Spotify, muziek in cd-kwaliteit is het nieuwe hebbeding. Vandaag lanceert de streaming muziekdienst Tidal in België met 25 miljoen nummers in lossless HiFi en liefst 75.000 HD-muziekvideo’s.


Tidal: het gemak van streaming met de kwaliteit van een CDToen we jaren geleden massaal overschakelden naar mp3, namen we genoegen met een mindere kwaliteit in de vorm van gecomprimeerde muziek. De afgelopen tijd kwam daar het gebruiksgemak van streaming muziekdiensten bij. Volgens Tidal is het tijd dat we nu een volgende stap zetten in onze muziekbeleving: een betere geluidskwaliteit zonder af te doen aan het gemak dat we gewend zijn van andere digitale muziekdiensten als Spotify of Google Play Music.


We kregen de kans om al voor de officiële lancering in België aan de slag te gaan met de lossless streaming muziekdienst Tidal.


Geluidskwaliteit


Het grote verkoopsargument voor Tidal is de muziekkwaliteit. Concurrenten als Spotify, Pandora of iTunes Match bieden nog steeds gecomprimeerde muziekbestanden aan, vaak met een maximale bitrate van 320 kbps. Tidal gaat een stap verder: de samplesnelheid en diepte (16-bit/44.1kHz) zitten op het niveau van een cd, en de datasnelheid (1411 kbps) ligt hoger dan de populaire muziekdiensten.


Om niet met té grote bestanden te zitten, maakt Tidal gebruik van uitstekende en efficiënte codecs als FLAC en ALAC (in het geval van Apple toestellen). In theorie moet dat zorgen voor meer details in de muziek, en een kwaliteit die dichter aanleunt tegen de originele opname.


Je kan je de vraag stellen: zit ik wel te wachten op lossless muziek? Als je over een dure hifi-installatie beschikt of vaak met een high-end hoofdtelefoon naar muziek luistert, dan is ons antwoord onomwonden ja. Luister je enkel via goedkope oortelefoontjes of de ingebouwde luidsprekers van je laptop of computer, dan zal je geen verschil horen en blijf je best bij een dienst als Spotify.


Wat de geluidskwaliteit betreft, zijn wij gewonnen: die is zeer goed. We luisterden naar allerlei genres op verschillende apparatuur. Van een Bower&Wilkins hoofdtelefoon tot een muziekinstallatie met stevige Klipsch-vloerstaanders en high-end Denon versterker. Nu eens met de webspeler, of door de muziek te streamen via AirPlay naar de versterker. De kwaliteit was indrukwekkend. Hou er wel rekening mee dat veel afhangt van de gebruikt DAC in de apparatuur: dat is een toestel dat digitaal naar analoog omzet.


Bediening en interface


Geluidskwaliteit is één zaak van de muziekbeleving. Als de interface op niks trekt of het muziekaanbod pover, dan haken muziekliefhebbers af. Dat is gelukkig niet het geval bij Tidal. Het aanbod aan nummers is ook redelijk indrukwekkend: zowat alle muzieknummers op ons verlanglijstje vonden we vlot terug. En op het vlak van features zet Tidal zich moeiteloos naast andere streaming muziekdiensten.


Tidal: het gemak van streaming met de kwaliteit van een CDNavigeer je naar de artiestenpagina dan krijg je een overzicht van alle albums (opgesplitst in eigen albums of complaties van anderen), eventuele ep’s en singles en de meest populaire nummers.


Waar we steeds goed op letten bij de test van nieuwe muziekdiensten is de mogelijkheid om vlot, nieuwe muziek te ontdekken. Daar heeft Tidal iets op gevonden met afspeellijsten die door een team van muziekjournalisten worden samengesteld, en niet langer door een computerprogramma. Een uitstekend idee! En wie dat wenst kan nog steeds gelijkaardige muziek laten afspelen op basis van het nummer of de artiest (Artist Radio).


Tijdens het luisteren naar muziek, kan je de wachtrij bekijken en teruggrijpen naar eerder afgespeelde nummers. Er is wel één maar: je mag niet de app of software afsluiten want dan is jouw geschiedenis verloren. Jammer want vaak heb je wel een nummer dat je gisteren beluisterde, maar je kan er niet meteen op terugkomen…


De overgangen tussen de nummers zijn naadloos, zeker als ze zich in een afspeellijst bevinden. Selecteer je snel een nummer dan is het twee seconden wachten.


Verschillen tussen web/apps en software


Wel verschillen de webspeler en de apps van de software die wij op onze Mac installeerden. Misschien dat dit op termijn gelijk zal worden getrokken. Dat hopen we toch. Onze voorkeur gaat voor het design uit naar de webspeler; voor de features kiezen we de software.


In de Tidal software op de Mac kan je op de artiestenpagina ook afspeellijsten zien waar de artiest in voor komt. Dat kunnen afspeellijsten zijn van de muziekredactie van Tidal of die van gebruikers. Helemaal rechts onderaan zijn er links naar YouTube, Facebook en andere internetpagina’s. En in het navigatiemenu aan de linkerzijde heb je een handige extra optie: My Recommendations of aanbevelingen. Die stelt nieuwe muziek voor op basis van wat je al geluisterd hebt.


Om je mobiel internet niet te veel te belasten kan je de nummers downloaden en offline beluisteren via de mobiele apps. Die bevatten ook Audio Search, een soort ingebouwde Shazam voor muziekherkenning. Slim gevonden: zo heb je niet langer een extern programma nodig.


Handig is ook de mogelijkheid om afspeellijsten te importeren uit Spotify. Gewoon de tracks selecteren, kopiëren en op een knop drukken in de Tidal-app. Tidal gaat dan zo goed als mogelijk op zoek naar de muzieknummers in de database. Wij hadden doorgaans een succesratio van 90%. Van sommige nummers geeft hij andere versies, remixes of zelfs nummers met een sample er in. Dus moet je nog eens manueel op zoek gaan.


Samenwerking met hardwarefabrikanten


Tidal is al even actief in streaming muziekdiensten en heeft ondertussen al enkele samenwerkingen op poten gezet met bekende merken en apparatuur zoals Sonos, Harman Omni, Linn, NAD, Bluesound, Denon HEOS, Raumfeld en Simple Audio om er enkele te noemen.


Wie dus al stevig geïnvesteerd heeft in multi-room voor zijn of haar woning zal dus gewoon Tidal kunnen streamen. Super toch?


Conclusie


Tidal is een erg interessante en volwassen streaming muziekdienst. Een maandabonnement is dubbel zo duur als het gewone streaming-aanbod bij Deezer of Spotify, en kost maandelijks 19,99 euro. Het is een dubbeltje op zijn kant. Besteed je al van nature meer dan 20 euro per maand aan muziek, dan hoef je niet te twijfelen. Voor minder dan 250 euro per jaar luister je dan naar HiFi-muziek in cd-kwaliteit. Wie over een dure en degelijke installatie beschikt, gaat dan niet moeilijk doen over dit bedrag.


Bovendien werkt alles vlot en kan je op zowat alle manieren van de muziek genieten: via apps op je smartphone of tablet (Android en iOS), in de browser via de webspeler, met software op je computer of laptop en zelfs rechtstreeks op apparatuur van bekende merken als Sonos en NAD.


Interesse in Tidal? Bezoek www.tidalhifi.com of download de app in de iTunes App Store of de Google Play Store.

Producten in de kijker
 KD43XG8305 
Meer info 

Sony

Sony
KD43XG8305
€ 922,00
 55PUS6754 
Meer info 

Philips

Philips
55PUS6754
€ 698,00
 55PUS7354 
Meer info 

Philips

Philips
55PUS7354
€ 988,00
 55PUS7504 
Meer info 

Philips

Philips
55PUS7504
€ 966,00
 55PUS8804 
Meer info 

Philips

Philips
55PUS8804
€ 1.333,00
 55OLED903 
Meer info 

Philips

Philips
55OLED903
€ 1.788,00
 65PUS6504 
Meer info 

Philips

Philips
65PUS6504
€ 855,00
 65PUS6754 
Meer info 

Philips

Philips
65PUS6754
€ 989,00
 65PUS7354 
Meer info 

Philips

Philips
65PUS7354
€ 1.288,00
 65OLED903 
Meer info 

Philips

Philips
65OLED903
€ 2.388,00
 KD43XG7005 
Meer info 

Sony

Sony
KD43XG7005
€ 588,00
 KD43XG7096 
Meer info 

Sony

Sony
KD43XG7096
€ 588,00
HDMI™ uitgelegd
 HDMI™ uitgelegd  Haal alles uit uw HD-installatie met deze eenvoudige oplossing met één kabel, hét bewijs dat... Lees meer »
Wat heb je nodig om HD-televisie te kijken?
Wat bedoelt men met 24p?
Hoe sluit ik een HD-televisie aan?
Wat is het verschil tussen 720p en 1080i?
Test: Bose SoundLink Color
 Test: Bose SoundLink Color  Bose heeft zich de laatste jaren steeds meer op de mobiele audiomarkt gericht. De SoundLink Color is de laatste... Lees meer »
Ontdek de Motionflow technologie
Test: Philips Fidelio B5 soundbar
Haal het maximale uit Sony HD
De Samsung LED tv-serie 6
Meer informatie »
Meer informatie »
 Producten in de kijker »
 CDNT670 DAB+ zwart 
Meer info 

Yamaha

Yamaha
CDNT670 DAB+ zwart
€ 419,00
 KD65XG8196 
Meer info 

Sony

Sony
KD65XG8196
€ 1.488,00
 AeroMax 2 zwart 
Meer info 

Cambridge Audio

Cambridge Audio
AeroMax 2 zwart
€ 649,00
 Minx S325 zwart 
Meer info 

Cambridge Audio

Cambridge Audio
Minx S325 zwart
€ 1.295,00