Van Benedenlaan 4 , 2800 Mechelen
T : 015/ 71.05.05     info@audiovision.be
Home   Producten   Promoties   Nieuwe producten   Nieuws   Overzicht   Contact
--->
Voor een goede werking van deze pagina, gelieve 'scripts toestaan' aan te schakelen.

Overzicht beschikbare producten:

Televisies, Digitale fotolijsten, LCD-TV's, 15" tot 26", 32" tot 40", 42" en groter, LED-TV's ,oLED-TV's, Plasma-TV's, Home Cinema, Systemen met Blu-ray Disc, Systemen met DVD, Systemen zonder DVD, Home Cinema receivers, Home Cinema versterkers, Cinema luidsprekers, Center luidsprekers, Sub-woofers, Home Theatre sets, Blu-ray Disc-spelers, DVD,Blu-ray Disc-spelers, DVD-spelers, DVD-recorders, HDD, DVD-combi's, Draagbare DVD-spelers, HiFi Componenten, Tuners, CD-spelers, CD-recorders, Cassettedecks, Platendraaiers, Receivers, Versterkers, Muziekservers, Luidsprekers, Staande luidsprekers, Compacte luidsprekers, Inbouw luidsprekers, Center luidsprekers, Subwoofers, Satelliet luidsprekers, Home Cinema speakersets, Weerbestendige speakers, Minisytemen, Microsystemen, Draadloze systemen, Draagbare audio en video, MP3-spelers, MP4-spelers, Flash audiospelers, Flash videospelers, Personal audio, CD, MD, Tape, Cassettespelers, Radio's, Wekkerradio's, Fotocamera's, Videocamera's, Digitale fotocamera's, Accessoires, Opties, Toebehoren, Afstandsbedieningen, Draadloze toebehoren, Audiolinken, Videolinken, Draadloze audiolinken, Draadloze luidsprekers, Infrarood verlenging, Audiokabels, Videokabels, 2.5mm, 3.5mm, 6.35mm, DIN, RCA, Cinch, Coaxiaal digitaal, Optisch digitaal, HDMI, DVI, Component, Composiet, Scart, BNC, S-Video, Antennekabels, Coax, F-Connector, Meubelen, Meubels, Standen, Hoofdtelefoons, Koptelefoons, Draadgebonden, Draadloze, Uitbreidingsmogelijkheden, Binnenshuis, Buitenshuis, Wandbeugels, Wallbrackets, Steunen, Plafondsteuns, Ceilingbrackets, Tafelstandaards, Tablestands, Vloerstandaards, Floorstands, Projectie, Beugels, Statieven, Systeem, Minisysteem, Microsysteem, Aldenkamp, Artsound, Ateca Vision, Bandridge, Bose, B&W, Bowers & Wilkins, Cambridge Audio, Dagetti, Denon, Flatline, Gains, Gisan, HQ, Just-racks, JVC, Konig, Loewe, Marantz, Marmitek, Mordaunt-Short, Omnimount, One For All, Opus, Panasonic, Philips, Profigold, Samsung, Sennheiser, Sony, Technics, Vogels, Vogel's, Yamaha, Telenet Mechelen

Vergelijk prijs, eigenschappen, specificaties, reviews en afmetingen

Verklaring gebruikte afmetingen:

19 inch of 48 cm, 22 inch of 56 cm en 28 inch of 71 cm, 32 inch of 82 cm, 40 inch of 102 cm, 42 inch of 107 cm, 46 inch of 117 cm, 47 inch of 119 cm, 48 inch of 122 cm, 49 inch of 124 cm, 50 inch of 127 cm, 55 inch of 140 cm, 60 inch of 152 cm, 65 inch of 165 cm en nu ook 75 inch of 191 cm, 78 inch of 198 cm

Energielabels

Energielabels beschikbaar op aanvraag

Laagste prijs service inbegrepen

Mogelijk toekomstige categorieλn:

Full HD, ReadyUltra HD 4K, 3D TV, Curved TV, Audio Docking Stations, Digitale Decoders,Surround Speakers, Stereo Speakers, Muurbeugels THIN serie, Ultraplatte beugels, Draai- en kantelbare beugels, Vaste muurbeugels, Kantelbare beugels, Mediastreamer, Beamers<< Vorige  Bericht 8 van 9  Volgende >> 
Varia Bose

Test: Bose SoundTouch Portable en SoundTouch 30

De SoundTouch-reeks van Bose is de eerste multiroomoplossing van de fabrikant. De serie bestaat uit drie toestellen, elk met hun specifieke toepassing. Wij connecteerden het grootste en het kleinste model en gingen aan het luisteren.


Bose SoundTouch Portable en SoundTouch 30Zowat elke audiofabrikant heeft wel een of ander multiroomsysteem in zijn gamma, dus was het slechts een kwestie van tijd vooraleer ook Bose met een eigen oplossing op de proppen kwam. Multiroom is populair, denk maar aan het succes van bijvoorbeeld de Sonos-producten. Het feit dat we wat langer moesten wachten totdat Bose een eigen systeem lanceerde, lijkt de fabrikant goed te maken door meteen ook drie verschillende toestellen voor te stellen.


De SoundTouch 30 is het grootste en krachtigste apparaat van de drie. Een trapje lager staat de SoundTouch 20, terwijl de SoundTouch Portable de meest mobiele oplossing van de drie is. Wij kregen van Bose de twee uitersten doorgestuurd: de krachtige SoundTouch 30 en de kleine SoundTouch Portable.


Bose-design door en door


Wie een Bose-toestel in huis haalt, kan eigenlijk al op voorhand een beetje gaan inschatten hoe het toestel er gaat uitzien. Ook de SoundTouch-toestellen zijn uitgerust met de zwarte en grijze Bose-kleuren en het redelijk strakke design dat Bose typeert.


Aan de voorzijde vind je een klein schermpje, waarop nummerinformatie getoond wordt of de netwerkstatus aangegeven staat. Aan de bovenzijde van elke SoundTouch heb je dan weer een raster met toetsen, genummerd 1 tot en met 6 en aan de zijden van dat raster de powerknop, volumetoetsen en een knop om over te schakelen naar de Aux-ingang.


Echt opvallende overige kenmerken zijn er niet. De bediening doe je via de bijgeleverde afstandsbediening of de app (hierover straks meer).


Installatie


De SoundTouch-toestellen zijn multiroomapparaten en werken dus via een wifi-netwerk (of via een ethernetkabel). Ze ondersteunen geen Bluetooth, dus er komt wel een zeker installatieproces bij kijken vooraleer je draadloos aan het luisteren kan. Wil je echter toch meteen plug & play, kan je dat via de Aux-ingang en het bijhorende kabeltje.


Bij de installatie moet je uiteraard je SoundTouch verbinden met je wifi-netwerk. Daarvoor heb je ook de app nodig op je computer. Initieel moest je je computer bovenhalen om de toestellen te configureren en kon je dit niet via je smartphone, maar Bose loste dit op door middel van een software-update. Nu kan je dus gewoon met de SoundTouch-app op je mobiel apparaat het installatieproces doorlopen.


Om de toestellen op je netwerk aangesloten te krijgen, heb je twee opties. Je kan dat door een ethernetkabel op het toestel aan te sluiten, of door gebruik te maken van de draadloze verbinding. Nu ja, ‘draadloos’: op een gegeven moment moet je sowieso de SoundTouch via een USB-kabel (die wel netjes meegeleverd wordt) met je computer verbinden. Binnen die twee opties kan je dus ook kiezen om de configuratie via je computer of via je smartphone te doen.


Bose SoundTouch Portable en SoundTouch 30Afspeelopties


Eens geïnstalleerd kan je beginnen met het afspelen van muziek, en dit zoals eerder aangegeven enkel via wifi of de Aux-ingang. De SoundTouch-toestellen zelf kan je uiteraard ook via ethernet met je router verbinden als alternatief voor de wifi-connectie. De Aux-poort spreekt voor zich: je sluit met een 3,5 mm-kabeltje een extern toestel aan en je bent klaar. Maar het is uiteraard vooral het draadloze wifi-gedeelte dat ons interesseert.


Voor je begint met streamen, kan je uit verschillende opties gaan kiezen. Naast de bekende streamingdiensten kan je ook kiezen uit meer dan 20.000 internetradiostations, muziek die op je NAS staat of je kan gewoon je iTunes-/Windows Media Player-muziekbibliotheek importeren.


We hadden het eerder al over het genummerd raster aan de bovenzijde van de SoundTouches. Deze duiden op de zes presets die je kan instellen. Heb je bijvoorbeeld een nieuwe afspeellijst gemaakt in iTunes en wil je die snel afspelen wanneer je thuiskomt, of heb je de ideale achtergrondmuziek voor tijdens het eten gebundeld, dan kan je dat achter een preset stoppen. Gewoon op het nummer drukken is daarbij genoeg en de lijst begint te spelen. Ook internetradiostations kan je koppelen, dus er zijn heel wat mogelijkheden.


Om nog even terug te komen op de netwerkconfiguratie: jammer genoeg stopte het geluid soms en kregen we de melding dat er een netwerkfout opgetreden was en de muziekserver niet beschikbaar was, terwijl de systemen op hetzelfde wifi-netwerk aangesloten waren als bijvoorbeeld onze laptop, de router in dezelfde kamer stond en er verder ook geen problemen waren met onze internetverbinding. Het systeem leek ons dan ook niet altijd even stabiel te werken, wat in dergelijke setups best vervelend is.


Zorg er ook voor dat jouw computer van waar je de muziek afspeelt niet in slaapstand gaat, want dan stopt de muziek. Je kan de slaapstand uiteraard gemakkelijk desactiveren op je computer of laptop zelf, of je kan kiezen om via een NAS je muziek af te spelen.


Waar de SoundTouch 30 (en de SoundTouch 20) altijd op het stroomnet aangesloten moeten zijn om te kunnen spelen, is dat bij de Portable niet het geval. Die komt met een oplaadbare batterij die het bij onze tests wel maar een drietal uur uitzong.


SoundTouch-app


Bij de SoundTouch-apparaten hoort ook een bijhorende app, die je gratis kan downloaden voor je computer of mobiel apparaat (Android en iOS). Die doet perfect wat hij hoort te doen, maar ziet er eigenlijk niet uit.


Bose SoundTouch Portable en SoundTouch 30De menu’s kan je moeilijk mooi noemen: een zwarte achtergrond met daarover blauwe menu’s met witte tekst. Uiteindelijk wen je wel aan het design, maar het eerste moment word je precies terug in de tijd gekatapulteerd. Ook bladeren door de menu’s en scrollen door lijsten hebben wij al vlotter weten verlopen. Net als het configuratiesysteem hebben we hier het gevoel dat dit beter en ook overzichtelijker kan. Maar goed, alles werkt wel naar behoren en je vindt eigenlijk wel snel terug waar je naar op zoek bent, dus we zien dit gerust door de vingers.


Geluidskwaliteit


Eens je alles geïnstalleerd en ingesteld hebt, kan je naar je muziek beginnen luisteren. Wij begonnen met de grote SoundTouch 30 en vonden het geluid bij een eerste snelle luisterbeurt degelijk, maar ook niet meer. Vooral de basklanken mochten naar onze mening meer aanwezig zijn, iets wat je best vreemd kan noemen aangezien Bose soms de neiging heeft de diepere tonen iets te zwaar te maken. Toen we de SoundTouch Portable kort uittestten, wisten deze bastonen ons toch meer te bekoren.


Bose SoundTouch Portable en SoundTouch 30Naarmate we meer verschillende muziekgenres de revue lieten passeren en we uitgebreider gingen testen, neigden we steeds meer naar het geluid van de SoundTouch 30. Het zou vreemd zijn mocht de kleinere en goedkopere Portable een beter geluid produceren dan de SoundTouch 30 uiteraard. We vermoeden dat onze aanvankelijke voorkeur voor de zware bastonen een uitloper is van het luisteren naar een soundbar waarbij de bastonen wat te zwaar waren, waardoor de SoundTouch 30 aanvankelijk te weinig kracht leek te hebben.


Maar goed, over de geluidskwaliteit van beide toestellen kunnen we enkel maar positief zijn. De grote SoundTouch 30 kan je gerust als belangrijkste muzieksysteem in je woon-, slaapkamer of keuken gebruiken. Het systeem is krachtig genoeg om een hele kamer (of zelfs twee) van een mooie en heldere klank te voorzien. Bij de SoundTouch Portable vonden we de bas (die we eerst loofden) iets te zwaar staan, maar die kan je gaan verminderen in de SoundTouch-app. Dit is trouwens zowat de enige instelling die je kan gaan wijzigen, want Bose wil uit de doos al een knap geluid brengen en laat daardoor een echte equalizer achterwege.


Uiteraard hebben we ook de multiroomopties uitgebreid getest en lieten we de twee toestellen samen aan het werk. De twee apparaten als volwaardig stereosysteem gebruiken lukt niet, maar in synchrone modus krijg je wel een mooi geluid doorheen je woning. Je kan de SoundTouch-toestellen met één eenvoudige klik aan het systeem toevoegen of verwijderen. Ook in een multiroomsysteem bleef de geluidskwaliteit knap en krachtig over de hele lijn. Op dit vlak wist Bose dan ook heel goed te overtuigen. En die bastonen? Die waren in één woord uitstekend..


Bose SoundTouch Portable en SoundTouch 30Conclusie


De SoundTouch-toestellen zijn een meer dan geslaagde eerste stap op de multiroommarkt van Bose. De software mag misschien nog iets beter uitgewerkt worden, net als de vervelende configuratie en installatie, maar voor de rest zit het wel goed.


De fysieke toetsen met de presets zijn een heel handige toevoeging die de meeste concurrenten niet bieden. Ook op geluidskwaliteit kan Bose zich, zeker met de SoundTouch 30, absoluut gaan meten met de concurrentie, en dan voornamelijk Sonos.


Natuurlijk behoren Bose-toestellen al snel tot de hogere prijscategorieën, maar hier valt dat al bij al wel nog mee. Voor de SoundTouch 30 betaal je € 699,95, wat dus in dezelfde prijsklasse ligt als de Playbar van Sonos. De SoundTouch Portable kost € 399,95, wat trouwens evenveel is als de SoundTouch 20 die zich tussen de Portable en de 30 situeert. Dit lijkt ons dus wat veel, maar als extra voordeel heb je natuurlijk dat je de Portable snel kan verplaatsen.


Alles bij elkaar heeft Bose een sterke productlijn bij elkaar gebracht, die het de concurrentie zeker niet gemakkelijk zal maken.

Producten in de kijker
 KD43XG8305 
Meer info 

Sony

Sony
KD43XG8305
€ 988,00
 55PUS6754 
Meer info 

Philips

Philips
55PUS6754
€ 698,00
 55PUS7354 
Meer info 

Philips

Philips
55PUS7354
€ 988,00
 55PUS7504 
Meer info 

Philips

Philips
55PUS7504
€ 966,00
 55PUS8804 
Meer info 

Philips

Philips
55PUS8804
€ 1.333,00
 55OLED903 
Meer info 

Philips

Philips
55OLED903
€ 1.788,00
 65PUS6504 
Meer info 

Philips

Philips
65PUS6504
€ 855,00
 65PUS6754 
Meer info 

Philips

Philips
65PUS6754
€ 989,00
 65PUS7354 
Meer info 

Philips

Philips
65PUS7354
€ 1.288,00
 65OLED903 
Meer info 

Philips

Philips
65OLED903
€ 2.488,00
 KD43XG7005 
Meer info 

Sony

Sony
KD43XG7005
€ 588,00
 KD43XG7096 
Meer info 

Sony

Sony
KD43XG7096
€ 588,00
Hoe kies je een luidspreker in de winkel?
 Hoe kies je een luidspreker in de winkel?  Ben je van plan een luidspreker te kopen dan zit er vaak niks anders op dan naar de winkel te trekken en je oren... Lees meer »
Waarvoor staat het HD ready 1080p logo?
Hoe sluit ik een HD-televisie aan?
HD-logo's uitgelegd
Wat bedoelt men met 24p?
Haal het maximale uit Sony HD
 Haal het maximale uit Sony HD  Kijken, spelen, delen, opnemen, genieten en uw eigen Full HD-ervaring creëren, allemaal vanuit uw luie stoel. Lees meer »
Complete entertainment ervaring in HD
Test: Bose SoundLink Color
Ontdek de Motionflow technologie
Test: Philips Fidelio B5 soundbar
Meer informatie »
Meer informatie »
Bose
Bose Service Garantie
 Producten in de kijker »
 Play:5 wit 
Meer info 

Sonos

Sonos
Play:5 wit
€ 577,00
 RN602 zilver 
Meer info 

Yamaha

Yamaha
RN602 zilver
€ 694,00
 RN402 DAB+ zilver 
Meer info 

Yamaha

Yamaha
RN402 DAB+ zilver
Kom langs voor de laagste prijs
 AVRX7200WA zwart 
Meer info 

Denon

Denon
AVRX7200WA zwart
€ 2.999,00